Άνω & Κάτω Άκρο

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για τη πάθησή σας

ΑΝΩ ΑΚΡΟ

Εκτινασσόμενος δάκτυλος

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος είναι μια επώδυνη κατάσταση που εμποδίζει το άνοιγμα ή το κλείσιμο του δακτύλου. Κάποιες φορές το δάκτυλο εκτινάσσεται όταν ο καμπτήρας γλυστρά πέρα από το ανατομικό εμπόδιο.

Διαβάστε περισσότερα…

Ωλένια νευρίτιδα

Η ωλένια νευρίτιδα προκαλείται όταν πιέζεται το ωλένιο, νεύρο συνήθως στον αγκώνα, προκαλώντας πόνο και μουδιάσματα.

Διαβάστε περισσότερα…

Αρθροσκόπηση καρπού

Η αρθροσκόπηση του καρπού είναι μια τεχνική σχετικά πρόσφατη. Όπως γενικά οι αρθροσκοπήσεις, έχει ρόλο και διαγνωστικό και θεραπευτικό. Η κυριώτερη ένδειξη για αυτή τη τεχνική είναι η ρήξη του ινοχόνδρινου τριγώνου του καρπού.

Διαβάστε περισσότερα…

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα προκαλείται από την πίεση ενός νεύρου, το μέσο νεύρο, το οποίο διασχίζει παλαμιαία τον καρπό μας. Η πίεση αυτή προκαλεί μουδιάσματα και πόνο αρχικά μέχρι υπαισθησία, αδυναμία και ατροφία των μυών της παλάμης που νευρώνονται από αυτό το νεύρο σε παραμελλημένες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα…

ΚΑΤΩ ΑΚΡΟ

Ολική αρθροπλαστική ισχίου

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Είναι η ολική αντικατάσταση της εκφυλισμένης άρθρωσης του ισχίου με μια πρόθεση. Η πρόθεση αυτή αποτελείται από δύο τμήματα μεταλλικά, τιτανίου που “κουμπώνουν” στην κοτύλη και στο μηριαίο και ένα ενδιάμεσο τμήμα που μπορεί να είναι πολυεστέρας ή κεραμικό.

Διαβάστε περισσότερα…

Αρθροσκόπηση γόνατος

Τι είναι η αρθροσκόπηση;
 Η αρθροσκόπηση είναι μια εξέταση του εσωτερικού της άρθρωσης του γόνατος με την χρήση ενδοσκοπίου. Αποτελεί  μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισης  των κακώσεων του γόνατος. Είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει με μιας ημέρας νοσηλεία.

Βλάβες μηνίσκων

Στο γόνατό μας υπάρχουν δύο μηνίσκοι οι οποίοι είναι σα «μαξιλαράκια» που βρίσκονται μεταξύ του μηριαίου οστού και της κνήμης. Ο ένας μηνίσκος βρίσκεται στο μέσα μέρος του γόνατος (έσω μηνίσκος) και ο άλλος είναι στο έξω μέρος του γόνατος (έξω μηνίσκος).

Διαβάστε περισσότερα…

Κακώσεις χιαστών συνδέσμων

Ο πρόσθιος και ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος βρίσκονται στο κέντρο της άρθρωσης του γόνατος. Και οι δύο είναι οι κύριοι σταθεροποιητικοί σύνδεσμοι του γόνατος. Γι’ αυτό όταν υπάρχει βλάβη σε κάποιον από αυτούς τους συνδέσμους ο ασθενής αντιλαμβάνεται μια αστάθεια στην άρθρωση.

Διαβάστε περισσότερα…

Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος (ΠΧΣ) εκφύεται από το πίσω μέρος του μηριαίου οστού και πηγαίνοντας προς τα κάτω και μπροστά καταφύεται στο πάνω μέρος της κνήμης. Ο ΠΧΣ είναι ένας πλατύς και παχύς σύνδεσμος όσο περίπου το μέγεθος του μικρού σας δακτύλου.

Διαβάστε περισσότερα…

Μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος

Τι είναι η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική;

Είναι η αντικατάσταση με πρόθεση της μισής άρθρωσης του γόνατος, δηλαδή μόνο του φθαρμένου τμήματος της άρθρωσης. Με αυτό το τρόπο γίνεται μια μικρότερη επέμβαση και κατά συνέπεια με λιγότερο πόνο και γρηγορότερη ανάρρωση.

Διαβάστε περισσότερα…

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος;

Είναι η ολική αντικατάσταση της εκφυλισμένης άρθρωσης του γόνατος με μια πρόθεση. Η πρόθεση αυτή αποτελείται από δύο τμήματα μεταλλικά, τιτανίου που “κουμπώνουν” στο μηριαίο και στη κνήμη και ένα ενδιάμεσο τμήμα πολυεστέρα.

Διαβάστε περισσότερα…

Οστεοτομίες γόνατος

Τι είναι οι οστεοτομίες γόνατος και που χρησιμεύουν;

Όπως περιγράφει και ο ορισμός πρόκειται για οστεοτομίες που γίνονται πάνω ή κάτω από το γόνατο. Οι οστεοτομίες αυτές γίνονται προκειμένου: α) να διορθώσουμε παραμορφώσεις του γόνατος όπως ραιβογονία ή βλαισογονία, β) να μεταφέρουμε το βάρος φόρτισης σε υγιέστερο χόνδρο σε περιπτώσεις όπου ένα διαμέρισμα του γόνατος έχει εκφυλιστεί.

Διαβάστε περισσότερα…

Αρθροσκόπηση ποδοκνημικής

Η αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής άρθρωσης είναι μια τεχνική σχετικά πιό πρόσφατη συγκριτικά με εκείνη του γόνατος. Αυτή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός αρθροσκοπίου που έχει διάμετρο μικρότερη από εκείνη ενός στυλού. Είναι ιδιαίτερη χρήσιμη σε περιπτώσεις σκαλιδωτικής οστεοχονδρίτιδας, οστεονέκρωσης και οστεοχόνδρινου κατάγματος του αστραγάλου.

Διαβάστε περισσότερα…

Διαδερμική αποκατάσταση μέγα βλαισού δακτύλου

Ο βλαισός δάκτυλος της άκρας πόδας εκτός από αισθητικό πρόβλημα μπορεί να προκαλεί και μια επώδυνη κατάσταση αναπηρίας. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει συνήθως σε γυναίκες. Η διαδερμική αποκατάσταση του βλαισού δακτύλου είναι μια χειρουργική επιλογή για νέους ασθενείς με μικρές έως και μέτριες παραμορφώσεις του μεγάλου δακτύλου.

Διαβάστε περισσότερα…