Διαδερμική αποκατάσταση μέγα βλαισού δακτύλου (κότσι)

Ενημερωτικό φυλλάδιο

hallux1

 

Ο βλαισός δάκτυλος της άκρας πόδας εκτός από αισθητικό πρόβλημα μπορεί να προκαλεί και μια επώδυνη κατάσταση αναπηρίας. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει συνήθως σε γυναίκες. Η διαδερμική αποκατάσταση του βλαισού δακτύλου είναι μια χειρουργική επιλογή για νέους ασθενείς με μικρές έως και μέτριες παραμορφώσεις του μεγάλου δακτύλου. Αν υπάρχουν άλλες παθολογίες στην άκρα πόδα όπως οστεοαρθρίτιδα, πτώση μεταταρσίων κ.ά τότε δεν ενδείκνειται αυτή η επέμβαση.

 

foot4_copy  foot3_copy

Η τεχνική αυτή είναι ελάχιστα παρεμβατική και αφήνει πολύ μικρές ουλές στο δέρμα οι οποίες είναι αισθητικά αποδεκτές και το σημαντικότερο βρίσκονται σε περιοχή που δεν ερεθίζεται από το υπόδημα και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν επώδυνες. Η τεχνική που έχουμε υιοθετήσει περιγράφεται σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και την έχουμε προτείνει στην ελληνική επιστημονική κοινότητα μέσω συνεδρίων.

 

foot6_copy  foot5_copy

Η επέμβαση γίνεται με περιοχική αναισθησία και ο ασθενής είναι ελεύθερος να φύγει την ίδια μέρα. Η χρήση ειδικών υποδημάτων θα χρειαστεί για έξι εβδομάδες.
Ο ασθενής θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει σε πλήρεις αθλητικές δραστηριότητες σε τρείς μήνες.

Περιπτώσεις ασθενών